Bildet inngår i albumet Bevingede vesen -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger1418
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_161277} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (33)
Rolf S.
Det mest konstruktive jeg kan si om dette er: Dritlekkert !
Avsluttet .
Praktfullt - med ett stort minus: Hode og nebb blir forkludret av vingen. Det er dessverre en vesentlig innvending.

Linjene, fargene og det drømmmende preget er ellers svært tiltalende.

Nina S.
Mye drømmerier, spennende med vingen som blir farget av horisonten, ellers et litt for utydelig bilde for meg, enten for lite tydelig måke eller at måka blir litt for stor i bildet.
Mvh Nina
Merethe W.
Liker det; fin bevegelse og flateinndeling. Kunne med fordel vært en god del mer luft i overkant (hvis du har det). Blir muligens så søtladent i fargene at man fort blir lei det; men det gjenstår å se:) Uansett bra.
Stine J.
Drømmende og lekkert. Bakgrunnen med sine fine, duse blåfarger og den svake pastellfargede himmelen som jeg forøvrig kunne tenkt meg litt mer av. :-)

mvh Stine
Tim Ø.
Fint å se på. Vakre farger, bra komposisjon. Nok en gang har du skapt noe orginalt.
Men jeg savner retning i bevegelsen. Med det mener jeg bevegelse i lengderetningen. Fuglen står liksom stille. Det gjør at den blir litt papirfuglaktig.

Må føyes til at jeg legger lista veldig høyt i denne kritikken.
Du har så utrolig mange bra sjøfuglebilder! Serien fra august skaper skyhøye forventninger.
Til tross for innvendingene ville jeg vært lykkelig over å hatt dette bildet på veggen ;-)

Mvh Tim
Arne S.
Du har rett, Tim! Fuglen har ikke bevegelse i lengderetningen. Den ''stiller''. Takk for fine innspill!
Eyvind R.
Nydelig lys og fint landskap. Fuglen var derimot ikke så vellykket i mine øyne. Vingebevegelsene ''fungerer'' ikke optimalt her og forstyrrer mer enn de gir. Men det er nært ved å være bra..

MVH Eyvind
Magnar B.
Herlig bilde! Bakgrunnen er underbar… skjønnar innvendingane mot fuglen på ein måte… men er ikkje enig likevel… for meg er det spennande at den er så udefinert … likevel så masse fugl.
Inger-Lise S.
Et meget godt bilde! Fin bevegelsesuskarphet. Hode og nebb behøver ikke synes her.
Nydelig bakgrunn.Godt lys og fine fargenyanser. Finner intet negativt å si..

Inger-Lise
Stig B.
Fin plassering av fuglen i bildeflaten, fine fargetoner, bra bruk av uskarphet på fuglen, rent bortsett fra at det faktum at den ''stiller'' som du kaller det gir den en litt aparte kontur. Bra bilde som tåler mange blikk over lengre tid, men når ikke hetl opp til måkene dine synes jeg.

Mvh Stig
Eirik H.
Pent, men utan å sette dei store kjenslene i sving hos meg. Teknisk nydeleg sjølvsagt.
ingebjørg fyrileiv g.
Vakker dynamikk. Har ikke noe negativt å komme med.
Svært fin innedeling av bildeflaten og fine farger.

hilsen ingebjørg
Dag T.
Skarpheten er effektiv, men det blir likevel ikke så mye mer enn ett pippi-bilde denne gangen. Den mangler personlighet. Jeg ville nok ha speilvendt den, men ikke alle bryr seg om slikt.
Hans Jacob H.
Papirfugl er nevnt over, og det kan jeg slutte meg til. Det blir litt for mye formløs flaksende masse, og kommer ikke opp mot dine tidligere måkebilder i samme sjanger. Når man selv setter standarden så høyt, er det ikke så lett og hoppe etter seg selv... :) tror det hadde fungert mye bedre med mer synlig hode/nebb.
Men ellers flotte farger, og det jeg kanskje likte best var overlappet transp. vinge mot fjellene bak. Det flyktige mot det faste. (Et dramatisk beskjæringsforslag: Kun nedre vingen mot horisonten bak...) :)
Inger Anne Maritsdotter V.
Elegant og vakkert, både i farger og bevegelser, særlig på fuglen.

Inger Anne

Avsluttet .
Beskjæringsforslaget til Hans Jacob er faktisk ikke dumt! Litt i tvil om han skrev med et glimt i øyet, men det er all grunn til å ta det seriøst.


Espen A. I.
(Takk for fin kommentar)

Nå slår du til med måkebildene dine igjen. Nok en gang kjempebra! Flott bakrunn og ikke minst lukkertiden du bruker for å få frem fuglens bevegelse. Kjempevakkert. Noe konstruktivt har jeg ikke å komme med på dette planet.

Mvh Espen AI
Arne S.
Hehe, hoppe etter seg selv .. du sier noe der, HJH. Det var derfor jeg la ute en helt annen variant denne gangen som spiller på andre strenger. Her er landskap, linjer og fargebruk vesentlig, og fuglen et element. I trilogien var fuglen hovedmotivet. Fint at det legges merke til vingen som berører land. En viktig detalj også for meg.

Beskjæringsforslaget har jeg stror sans for. Liker antydninger. Men jeg står jo selvsagt inne for denne varianten også. Jeg liker av en eller annen grunn den blå, flyvende massen. Speilvending funker absolutt, Dag.

Takk for alle gode kommentarer!
Ketil K.
Synes dette er meget vakkert. Særlig bølgebevegelsene i åsene bak harmonerer med fuglens vingeslag og gir en drømmende, tidløs effekt.
Har et bilde litt i samme sjanger, der fuglens hode er blitt noe skarpere til sammenligning, se bilde nr. 53106. Skulle gjerne sett at halen ikke bøyde ned, men var mer på linje med bakgrunnslinjene. Fine toner og overganger, samt et perfekt uskarphetsnivå.
Arne S.
Du peker på viktige moment ved bildet, Ketil. Ikke minst linjene i landskapet. Stjerten (som ganske riktig ser ut som en hale) har en merkelig vri. Samtidig representerer formen en brytning (som jeg er irriterende svak for).

Takk for fin kommentar! :)
Knut-Inge J.
Fugl, fjord og fjell i florlett forening.... Blått, flott og poetisk. Eit motiv som toler å bli blåst opp i stort, stort format. Naturfotografi på sitt aller beste.
Avsluttet .
Rett og slett et praktfullt bilde. Hva annet kan man si om et slikt kunststykke!

MvhJRH
Odd Tore S.
Jeg har sett på bildet ditt av stagnant flaksefugl mange ganger nå.
Jeg synes det har delikate farger, liker detaljen med landskapet som synes gjennom vingen bra, men har problemer med formen på fuglen, som ser nokså ulogisk ut ved første og også ved n-te øyekast.
Etterhvert har jeg kommet til at du har en eksponeringstid som tilsvarer omlag 1/2 vingeslag, og at det som ser ut som en bøyd hale, egentlig er samme vinge som den som er gjennomsiktig, men nå i øvre stilling. Siden vingene både er i ro og beveger seg langsommere i ytterstillingene, er det disse posisjonene som synes best på bildet. Det samme er synlig også på motsatt side, men mindre tydelig.
Så da føler jeg at det er en logisk forklaring på det tilsynelatende ulogiske, og har samtidig en forklaring på de mørke utvekstene på fuglekroppen, som er vingerøtter. Akkurat disse synes jeg at forkludrer formene her.
Odd Tore

Arne S.
Jeg ser at en ren horisontal bevegelse i fuglen hadde gjort bildet mer strømlinjeformet og dynamisk. På den annen side er jeg redd for at bildet hadde blitt FOR glatt. Jeg skiller ikke på rett og galt. Det er betrakterens suverene rett å mene hva man vil. For meg gjør denne ulogiske bevegelsen (som oppstår ved at fuglen stiller) bildet litt mer utfordrende. Jeg liker mothaker, skjønner'u :)

Takk for nye kommentarer!

Carsten A.
Her var det veldig mye bra, og do. inspirerende, men jeg er også enig i den vesentlige innvendingen fra KSH.

MVH CA
Thorfinn B.
Hårfint på kanten til et vaskeekte panorert, glatt og kjedelig fuglebilde, men du redder deg bra inn med en nydelig og eventyrsk bakgrunn. Bra!
Avsluttet .
Jo mer jeg ser på det jo bedre blir det.

Takk for inspirasjon, på dette, og alle de andre bildene du har.

(Kjip kommentar, sorry)

Stian Håpnes
André M.
Bakgrunn og fargevalører treffer meg: Nydelig. Men fuglen blir ''flaksende masse'' (som en annen så treffende sa det). Blir for tynt for meg som et enkeltstående bilde (hadde sikkert funket godt i serie, - men nå var jeg veldig snill :-).
Fred S.
Eleganse og fine fargetoner satt i et visst system. Synes det er mer vakkert enn spennende, og er egentlig mest nysgjerrig på hvordan slike bilder blir til. Er det zooming, panorering, rett og slett lang lukkertid, eller noe annet ?

vh fred
Øyvind A.
Jeg synes dette er fint og vellykket. Fine tonevarlører, og bevegelsen er vel omtrent passe. Men det vekker likevel ikke helt den samme begeistringen som de forrige (de har brent seg fast alle 3), kanskje fordi dette ''bare'' er vakkert.

Så klarte jeg altså ikke å unngå å sammenlikne. Selv om jeg vet det er dårlig gjort. :-)

Ø.
Avsluttet .
Dette ER vakkert, kosen. :) KoZ og klemZ!! Haha! Skulle vært artig å se Bjørn Wirkola hoppe etter dette?...
Arne S.
Hjertelig takk for mange nye, inspirerende kommentarer å komme hjem til! Ja, det er dårlig gjort å sammenligne, Øyvind A :-)

:) arne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu