Fandens fjærkre!
Fjærkre lurer snart bak hvert hjørne og angriper ved første anledning. Situasjonen er prekær. Dersom en fjær blir til fem høns har vi virkelig et problem. Det siste vi trenger nå er strutsepolitikk. Moderne strutser stikker ikke hodet i sanden, men sluker byttet rått. Fotografer er spesielt utsatt. Aldri har jeg satt sånn pris på min 20 mm. Den satt som hånd i hanske i strupehodet. Jeg oppfordrer nå alle fuglefotografer til å gjøre det samme. Bruk gjerne zoom eller tele.

Vekk mer’em!
Bildet inngår i albumet Bevingede vesen -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger1549
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_177822} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Inger-Lise S.
Ja,det tror jeg det må være i dette tilfellet :-) (Tenker på tittelen din)
Beskrivende bilde og ved siden av en godt skrevet og morsom tekst. Fikk meg en god latter her :)

Inger-Lise
Steinulf L.
Du har en imponerende evne til å finne gode illustrasjoner til tekstene dine. Ref dette:{bildekritikk=199786
Amund Blix A.
He-he, dette var noe annet enn en sylskarp fjærdott på en gren ja, dette er fuglefoto etter min smak. :-) Begynner disse å vandre i gatene, skal jeg kun ta med meg storformat heretter.
Odd Tore S.
Dette er vel konkurransesamfunnets versjon av strutsepolitikk?
Odd Tore
Tom A. T.
Ja det får'n si. Gå nærmere er vel ikke rådet å gi her;o).. Har du solblender av metall, eller HADDE du en av plast?
mvh Tom T
Eirik H.
Det er på tide vi får litt fart i den fugleinfluensaen slik at vi blir kvitt desse rabiate fjærkrea!

Fint med strutsane i bakgrunnen som gir oss eit hint om kva dette monstret er.
Espen A. I.
Wræl, for et gap. Nydelig komposisjon og skarpheten er på topp ;-)
Neida, dette er et snapshot som jeg liker godt. Flott med slike innlegg av og til.

mvh Espen
Arne S.
Takker!

Hehe, jeg hadde ikke solblender, Tom! Bildet er forøvrig ikke beskåret. 20 mm har jeg fortsatt. Nikkor selvsagt :-)
Lars L.
Bakgrunnen blir et must for dette bildet. Ellers en herlig kommentar til fjærkre nyhetene om dagen.
Line Kristin W.
Ha-ha-hadde egentlig tenkt å legge ut noe pixelpent & pyntelig neste gang, men nå tror jeg jammen jeg følger opp med et rått tilhugget hønsehue i stedet! ;-)

Du har rett Arne, - fugleinfluensaen har fått herje altfor lenge. Når ikke engang Pus & Lillegutt i Solnedgang klarer holde stand mot gjøk & dompapp, trost & stær, er det på høy tid å trekke strutsehodene opp av sanden!

Dotter & kamphaner; til Felles Front mot Fugleinfluensa'n! ;-D

- Line-rle :-)
Arne S.
Hehe, i dag har duene fått sin dom - en av verstingene på dotten! :-) Takk for gode innlegg po-lars-nipe og line-rle.

Hilsen rødebbt-arne

:)
Arne S.
RødNebbt-arne (grem! :-)
Øyvind A.
Struts med vidvinkel virker i overkant vågalt på meg. Særlig når fjørferabies'en herjer. ;o)
Ø.
Arne S.
Jeg bekrefter at jeg gapte for høyt denne gangen. Men kyssing var det ikke.

Kvakk!
Stine J.
Måtte kikke et par ganger før jeg oppdaget gapet. :-) Håper linsa overlevde.

Godt du dokumenterer strutsenebbets indre hemmeligheter før fugleinfluensaen kommer over oss. :-)

mvh Stine

Arne S.
Linsa overlevde med et skrik :-)

Siste nytt: Mattilsynet forbyr utegående fjærfe i Norge etter funnet av svaner som kan ha dødd av fugleviruset H5N1 på en øy i Østersjøen.

Det blir en trist vår. Vi får satse på humoren!

Piip!
Bjarne N.
artig bilde dette. ser jeg spor av etterbehandling av gapet?:-) (korning). hadde vært artig å sett dette med en blits rett inn i hærligheta. men noen hemmeligheter skal du vel ha-ha...:-)
Arne S.
Godt du ser humoren i dette, Bjarne. I bunn og grunn er bildet en kommentar til det ''perfekte''. Man blir lett opphengt i skarphet, pixler og estetikk når man leverer og kommenterer bilder. I noen tilfeller kan og bør disse kravene fravikes. Som du sier kunne ''innholdet'' kommet enda tydeligere fram, men det lot seg ikke gjøre denne gang, selv med etterbehandling.

Kra!
Line Kristin W.
Jeg synes dette bildet er uskarpt.
Ikke er det særlig dyktig eksponert heller, - fjærkreet har gapt over mer undereksponeringsstøy enn den klarte å svelge.
Den diagonale linjeføringen er litt utenfor det gyldne snitt og det blå til venstre forstyrrer budskapet, beskjæring der hadde gitt kulere komp.
Bakgrunnen er rotete, - særlig bakken, himmelen og åskammene. Her hadde det gjordt seg med en runde kloneverktøy og blur.

Hvorfor snakker noen om 'fugleinfluensa'? Er det påvist fugleinfluensa i Sør-Afrika? Hvis bildet er fra en tysk eller fransk dyrehage burde du opplyst at det er tatt under kontrollerte forhold.

Det var jo godt gjordt å komme så nærme, men jeg synes ikke dette er ditt beste bilde, Arne!

(Se forøvrig tidligere kommentar hvor jeg glemte å ta med dette).

Kvakk!
Arne S.
Line: Jeg helt uenig i at blåfargen til venstre distraherer. Den balanserer blåfargen til høyre og framhever pønkefrisyren, som er en svært viktig del av motivet. Pønkefrisyrer hører hjemme på nebbete og storkjefta dyr.

Jeg er ellers fornøyd med diagonalene - og gapet ligger nesten midt i det gyldne snitt. Bakken og åskammen må selvsagt være med som miljøbeskrivende faktor. Ellers kunne man jo tro at opptaket er gjort i dyrepark. Noe som er helt uakseptabelt.

Du har selvsagt full rett til å mene at dette ikke er mitt beste bilde. Men faktum er at ingen av mine bilder har vært så krevende, nærliggende og farefullt som dette. Jeg verdsetter dette bildet meget høyt. Originalitet og innlevelse er viktige faktorer i bilder og mangler svært ofte i dagens fotografi. Bilder som virkelig fanger et genuint øyeblikk er mangelvare. I denne type motiv er en løssluppen teknikk befriende – og understreker dramatikken i situasjonen.

Det rå og brutale uttrykket er ikke minst svært tidsaktuelt. Vi er lei av søte naturdetaljer, solnedganger og virusfrie fugler nå! Det hører fortiden til. Det er på tide at dotten viser veg som et framtidsrettet og inspirerende møtested. Vi må tørre å bryte grenser - tørre å åpne kjeften - og ikke minst - tørre å utfordre motivet.

Kvirrevitt-skratt-skratt!


Line Kristin W.
Er det slik å forstå at det var akkurat sånn du ville ha det?

Å ja, men da er bildet dødsbra, Arne! Genialt faktisk! Et stort kunstverk, vil jeg si!

Men jeg synes fortsatt det er uskarpt. Dessuten burde fotografen også hatt pønkerfrisyre!

Kvekk-kvekk me'rem!
Arne S.
Ja, det var akkurat slik jeg hadde planlagt det, Line. Og det er akkurat slik jeg vil ha det. Det er meningsløst at andre mennesker skal forandre på MITT bilde. Verk! Du har hørt begrepet verkshøyde. Det er i så fall en undervurdering av min potens som fotograf.

Jeg har liten erfaring i strutsepolitikk og kommuniserer relativt dårlig med disse dyrene. Det er også en vektig grunn til å akseptere motivet slik det er. Tror du virkelig at det er mulig å ta et slikt motiv på nytt? Noen ganger får man bare EN mulighet (til å stikke utstyret inn i et nebb). Da er det bare å trøkke til.

Jeg hørte nettopp på Skavland at Strutsene før i tiden hadde ørnehoder og spiste hester. Det skal visstnok være noen eksemplar igjen i SørAfria. Du skal se at bildet er scoop, det mest verdifugle på dotten. Jeg kan forsikre deg om at fotografen hadde pønkerfrisyre da opptaket ble tatt.

Ja, jeg kan være enig i at det er et kunstnerisk tilsnitt i bildet. Det er her uskarpheten kommer inn. Det er lettere å få bilder akseptert som kunst dersom det er litt uskarpt.

Siste nytt: Død due funnet i Romania!

Kurrkurr!
Thorfinn B.
Den omtalte blå flekken oppe til venstre skaper enorm dybde i bildet og MÅ være der. Glimrende dynamisk og levende bilde Arne.
Ketil K.
Fugleinfluensa - nå også blant struts? Ellers døde det rundt 1300 hettemåker ved Østensjøvannet av virus for noen år siden - det var prekært det! Men det kom ikke noe i avisene, enda vi prøvde oss med innlegg.

Og prøver du å sende inn noe vettugt i dag gjelder kun sensasjoner og opplagstall. Hadde 1300 hettemåker blitt rapportert inn som døde ved ØV i dag hadde avisene hatt krigsoverskrifter av typen. ”All fugl må utryddes”. ”Gå ikke ut.” ”Skyt alt som flyr”. Osv. Osv.

Moral: Slutt å abonnere på aviser. Opplagstallene faller dramatisk uansett og avisene er presset. Sensasjonene øker for å holde opplagene oppe. Papirbruken ødelegger gammelskog og naturmangfold. Aviser er dyrt, dårlig, uetterrettelig, anstrengt og kortsiktig, i stedet for avslappet langsiktig journalistikk. Den enorme avispapirbruken er miljøfiendtlig. Bruk internett og tekst-TV i stedet - billig, bra, á jour nå, miljøvennlig, fremtidsrettet.
Arne S.
Takk for innlegg i influensadebatten, Ketil. Regner med at du ser ironien i mitt innspill. ''Mediaskapt hysteri'' er for tiden et treffende begrep når de gjelder fugleinfluensaen.

:)
Lars-Anders M.
Strutsen er en fin fågel. Bra portrett.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu