Bildet inngår i albumet Latvia - En serie bilder som beskriver menneskers tilfeldige bevegelser og adferd underveis - på veg fra noe - til noe ...
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger1064
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_58204} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (33)
Bjørn H.
Hei .. Her har du på en super måte fått skikkelig fart og bevegelse i sakene ... Likte godt lysstripene på venstre side .. Bra er det !!

Bjørn
Roy S.
enig med Bjørn. Herlig bilde.
Avsluttet .
Duverden. Dette skriker overgrep, før jeg leste underteksten. Vidunderlig flott. Teknisk selvfølgelig. Men historien bærer bildet.

-k
Frank W. G.
Hei!
Med det samme syntes jeg bildet virket litt tamt og flatt. Har betraktet det en stund og ser kvaliteter i bildet som tilfører meg nysgjerrighet i form av innhold. Fin fart og fin bevegelse i flaten. Liker også det gode humøret bildet tilfører meg/oss.

Frank
Eskil O.
Dette kan du Arne, lekkert.

Eskil.
Jostein M.
Imponerende. Kan ikke nok om dette til annet enn å bli en beundrer og gratulant:-)
Mvh
Jostein
Caroline M. S.
Veldig fint bilde. Fikk meg først til å tenke på gateteater, men de ser ut som de bærer på vesker. Glade studenter som er ferdig med eksamen kanskje. :-)

Flotte farger - de lyse partiene til venstre og ikke minst merket på trøyen til mannen.
Fred S.
Krf som er på ferde igjen ? Fart og intensitet over dette !
vh freds
Arne S.
:-)) du får sagt det, Fred ...
Line Kristin W.
Oj, dette var utrolig fascinerende, - på alle måter! :-)

SÅ mye glede, - bildet strrrrrutter av flørt, lek, impulsivitet og menneskelig varme :-D

Lekre, harmoniske farger og teknisk blablabla, - alt det der vet du ;-)

Et bittelite - men sikkert veldig viktig - sekund av to ekte menneskers virkelige liv ... og vi får dele det. Ganske besnærende egentlig. Og litt skummelt.

Et tilfeldig møte mellom dem og deg i ett eneste sekund av evigheten. Deres glede, din tanke ... gleder oss! :-)

Spennende konsept og flotte, kreative fotografier, - dette jo bli bra!

Gleder meg til neste ..... :-)

- Line :-)
Rune Edvin H.
Ser mest ut som en skikkelig fortvilet flukt.
Tøft.
Rune
Hans- Georg S.
Ser ut som hun kjemper for livet. Bra formidlet!
Rita R.
Jeg får følelsen av glede og lek. Artig bilde.
Dag T.
Enig med Rune og Hans-Georg i at jeg ser et eller annet her som ikke bare er idyll. Bra sett og fanget.
Line Kristin W.
Merkelig ... jentene ser lek og glede, gutta ser overgrep og flukt.

Altfor knapt utvalg til å trekke konklusjoner selvfølgelig, men allikevel tankevekkende.

Interessant også at så mange ''ser'' vold, til tross for hva vi allerede vet, nemlig at bildet ''... beskriver menneskers tilfeldige bevegelser og adferd underveis...''.

Mao. ingen oppstilte modeller, men en autentisk hendelse. Et reellt overgrep, - som fotografen var så heldig å være tilskuer til...

Hvor mye av det vi oppfater i et bilde er egentlig basert på kjente fakta? Hvor mye legger vi til for egen regning og hvorfor? Hvilken betydning har sammenhengen/forumet bildet presenteres i? Hvilket ansvar hviler på fotografen og hvor mye på betrakteren?

Tanker om dette, noen?

- Line :-)
Nils B.
Fungerer i massevis. Fikk en god opplevese da jeg så bildet.
LKW. Tror at mage av våre visuelle opplevelser er basert på hva vi selv har sett eller har en mening om. Mange er faktisk redd for å være eller bli fordømmende, men likevell så spiser vi lørdags kosen til relativt urovekkende opplevelser på TV. At vi alle kan ha forskjellig subjektiv oppfatting av bilder er jo positivt, men en liten tankevekker i dagens rellativt rå hverdag. Når vi får oppskriften på bilder er det til tider lettere å se, eller sette seg inn i bildet. Mange ganger synes jeg faktisk at bilder IKKE SKAL ha oppskrift, nettopp for å hente frem betrakterens egne opplevelser av bildet. Dette bilder er flott, og kunne ved hjelp av justeringer i den ene eller andre rettningen (kontaster) gått fra kjærlighet til overgrep. Men som fotografen selv skriver så er dette bevegelse som jeg mener han har fått bra frem.
mvh Nils
Dag T.
Gode bilder er tvetydige, LKW, det gir rom for å legge inn deler av seg selv i tolkningen. Om det skal være noen kjønnsforskjell her vet jeg ikke, men det er helt klart at vi som ikke leser teksten som følger bildet kan ha en annen tolkning enn de som gjør det. Kvinner skal visstnok være mer opptatt av det verbale språket, kanskje menn lettere leser det visuelle?
Olav S.
Dette likte jeg meget godt.
Er det noe manipulert i et billedbehandlingsprogram?
JOHN S.
Her kan vi fantasere om mye forskjellig, men det jeg er mest imponert av er de bildene du klarer å lage.
''Du e' go'e''.
Arne S.
Olav, dette bildet er ikke manipulert på noen måte i bildebandlingsprogram. Kun vanlig bruk av levels og USM. Bildet er definitivt gjort i opptaksøyeblikket. Det er også den bærende ideen i serien. Et stykke virkelighet - menneskers tilfeldige bevegelser - dog med en subjektiv vinkling.

Diskusjonen over kommenteres senere..

:) arne

Arne S.
John, du kom imellom - hjertelig takk!!!! :-)
Carsten A.
Meget bra og like opplagt tvetydig. Jeg ser på bildet først og leser fotografens bruksanvisning etterpå.

Om hva man fester seg mest ved i denne tvetydigheten er kjønnsrelatert, skal være usagt. For meg var likevel ''Krf som er på ferde igjen ?'' et ganske treffende alternativ. Ikke vold akkurat, men gramsing av en type som ikke bør forekomme i de kretsene. Dessuten er vel bildet mer enn bare tvetydig, den som har ''gramsing'' som ett av flere tolkingsalternativ kan også oppfatte dette som om den begramsete ikke stiller seg helt avvisende.

Uansett dette et fremragende bilde på alle måter!
MVH CA
Arne S.
Hjertelig takk for ALLE flotte kommentarer!

Når bildet i tillegg skaper diskusjon, er jeg fornøyd :))

Underteksten er ikke ment som en bruksanvisning. Det er en orientering om hvilke ytre rammer som gjelder for en serie bilder. Det er viktig for å kunne sette bildene i en riktig sammenheng.

I dette konkrete tilfelle KAN det faktisk være alt fra en ''voldtekt'' til en uskyldig flørt, eller rett og slett en ''krf-manøver''.

Det er uhyre interessant som Line antyder, at jentene ser positiv flørt og glede, mens guttene ser vold og overgrep. Det handler om referanser og erfaringer, som Nils er inne på. Dersom fotografi kan anspore slike viktige debatter, er vi inne på noe. Vakre bilder, med ditto kommentarer, er ok. Men det er også viktig med mangfold og debatt, for å komme videre som fotografer og ...... mennesker.

''Hvilket ansvar hviler på fotografen og hvor mye på betrakteren?'', spør Line. Også et uhyre interessant perspektiv. Hvorfor tar vi de bilder vi tar, og hvorfor gir vi de kommentarer vi gir?

Carsten; du er definitivt inne på noe .....

:) arne
Line Kristin W.
Dag; ''Gode bilder er tvetydige''.

Ikke fortell det til redaktøren for bilreparasjonsmanualene mine, pliiiis! ;-)

Gode bilder ... see my point?

- Line :-)
Tom A. T.
Her er jeg helt sikker på at jeg skulle tippet riktig fotograf kun ved å betrakte bildet uten noe annen info. Veldig arnestrømmepreg over dette ;o).. med positivt fortegn.
mvh Tom T
Marit E.
Et flott bilde. Du er dyktig!
Marit
Tom E. F.
Først og fremst assosieres bildet med glede - fysisk glede, forspill - kall det hva du vil.
Litt skrekkblandet muligens, men ''jeger og bytte-'' adrenalinet koker fram her, og for meg dufter bildet av både dette og andre hormoner, og begge parter synes å være positivt beruset i denne ''ville'' leken.
mvh Tom E. F.
Arne S.
Takktakk til nye kommentarer!

Tar det som et komplement, Tom A, at kjenner igjen bildene mine, selv før du har kjøpt de nye brillene, som jeg anbefaler deg å vente med ...

:) arne





Tom A. T.
;o).. Gleder meg at du anbefaler meg å vente med briller, men jeg må nok innrømme at jeg har et par i +1 a`kr. 10,- fra europris. De gjør nytten foreløpig. I alle fall når arma blir for korte for å lese avisen ;o)..
mvh Tom T
Stein Rune B.
Bra ,rett og slett
Håkon M.
Alt er nevnt, men må bare konstantere at dette har kvalitet.
Tarjei Ekenes K.
tøffe farger.

fin action, flott komponert, god balanse

:-D ! son tarjeiav !
Lars Teppan J.
Veldig bra! Dette bildet er helt openbart et tolkningsbilde av tungt kaliber. Jeg klarer ikke annet en å få en humoristisk tanke i retning av ''grisen'' eller noe! ;-) Blinkskudd og toppkarakter av meg...

-Lars-
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu